Arrbehandling

Arrbehandling

 

Vi jobber mye med reduksjon av arr, uansett om det er aknearr, strekkmerker eller arr på kroppen etter sykdom/skade. Disse behandles mest effektivt med laser (fotonalaser), noen ganger i kombinasjon med filler eller injeksjon av kortison hos hudlegen vår.

 

Ønsker du en vurdering av et eller flere arr? Da er du hjertelig velkommen til en gratis konsultasjon hos oss.

Våre dyktige behandlere er eksperter på arrbehandling, og hjelper mange kunder med å redusere skjemmende arr i ansiktet eller på kroppen.

De fleste skader eller arr i huden er resultatet av kutt, skrubbsår, brannsår, kviser/vannkopper, eller strekkmerker ved graviditet. I tillegg har mange arr etter kirurgiske inngrep. Arr forekommer i alle former og størrelser avhengig av type sår, beliggenhet, omfang, ernæringsmessige faktorer og genetikk.

I sin tidlige fase er et arr rødt, eller lilla i fargen, et resultat av ødelagt blodkar og betennelser, men over tid vil det blekne og bli til en rosa, eller sølvaktpig flekk på huden. 

Vi kan klassifisere arr i tre typer: hypertrofiske arr, strekkmerker og atrofiske arr. Den første gruppen er vanligvis rosa, noe hevet og fast. Strekkmerker oppstår som bånd av rynket hud, vanligvis forårsaket av vekttap/vektøkning, men som oftest ved graviditet. Atrofiske arr er forårsaket av kollagen som er ødelagt, eller et resultat av hudsykdommer som akne, og ses gjerne som et søkk i huden.

bilde
bilde

Vi ønsker alltid å foreta en gratis konsultasjon for å kunne skreddersy arrbehandling. På bakgrunn av type arr, størrelse og omfang kan vi si mer om behandlingsform, behandlingsintensitet og antall behandlinger. 

Vi bruker en fraksjonert laser, fotonalaser, og prinsippet går ut på at mange små laserstråler trenger inn i huden, som vi løse opp arrvevet og stimulere til ny huddannelse. Hudforbedringen kommer sakte, og det kan ta opptil et halvt år før en ser det endelige sluttresultatet. Arrbehandling krever altså litt tålmodighet. 

Ofte kombinerer vi laserbehandling med andre typer behandlinger, som f.eks mikroneedling, kortisoninjeksjoner og filler. Dette vil vi prate med deg om under konsultasjonen. 

Behandlerne ved Innlandet Hudklinikk har god erfaring og kompetanse til å bedømme hvilken arrbehandling som er rett for deg.

Arrbehandling - aknearr (laser)

kr 2000,-

Bestill time

Arrbehandling - strekkmerker (laser)

kr 1000,-

Bestill time

Arrbehandling - arr på kroppen (laser)

kr 1000,-

Bestill time
Før behandlingen

Ved alle behandlingsformer med laser bør ikke behandlingsområdet eksponeres for sol, eller solarium i to uker før behandlingen. I forkant av behandlingen ber vi deg om å ikke påføre aktive ingredienser på behandlingsområdet, og unngå bruk av selvbruning, samt kremer og oljer som inneholder kokos.

Dersom du bruker antibiotika, blodfortynnende eller kraftige akne-medikamenter de siste 6 månedene bør laserbehandling avventes. Er du usikker, eller har spørsmål i forbindelse med behandlingen er du velkommen til en gratis konsultasjon hos en av våre kosmetisk dermatologisk sykepleiere, eller erfarne leger. 

Er du syk, forkjølet, har en infeksjon i kroppen eller i behandlingsområdet skal behandlingen avventes til du er helt frisk.

Når du kommer til klinikken, før behandlingen, fyller du ut et egenerklæringsskjema, hvor vi bl.a. kartlegger om det er noen forhold som gjør at behandlingen ikke kan gjennomføres (f.eks. dersom du står på visse medisiner, eller er gravid eller ammende). 

Selve behandlingen

Behandleren gjør alltid en grundig konsultasjon i forkant av hver behandling, hvor de vurderer området som skal behandles, du får informasjon om hva du kan forvente av behandlingen og du kan få svar på de spørsmål du evt har. 

Selve behandlingen går ut på å føre en laserprobe gjentatte ganger over området i huden hvor du har arr. Mange små laserstråler trenger inn i huden, som vi løse opp arrvevet og stimulere til ny huddannelse.

Etter behandlingen

På behandlingsdagen og påfølgende dag vil du oppleve huden rød og sår, evt også med små blødninger. Noen vil også flasse i uken etter behandlingen. Dette er normalt og en del av hudens tilhelingsprosess. Rekonvalisenstiden avhenger av opprinnelig hudkvalitet og behandlingens styrke. 

Solbeskyttelse, faktor 50, må påføres de første seks ukene etter behandling. Direkte sollys (også solarium) bør unngås, spesielt den første uken etter behandling.

Vi anbefaler også at du kun bruker mineralsminke i de dagene huden er rød og flasser, samt at du avventer aktive ingredienser til huden igjen er i balanse.

Vi anbefaler videre at du avstår fra aktiviteter som trigger svette i minst 24 timer etter behandling, eller til du ikke er rød og hoven.

Før-/etterbilder

Bilder kommer snart…

Inntil vi får lagt ut bilder, kontakt klinikken for før-/etterbilder.

Kontaktskjema

  Kundetilbakemeldinger

  Veldig fornøyd!

  Jeg har aldri vært på en kosmetisk klinikk før, for jeg har aldri turt å tenke på å ta slike behandlinger. På Innlandet Hudklinikk ble jeg møtt av to blide damer, som tok seg god tid og forklarte meg alt på en enkel måte. Har nå tatt flere behandlinger, og er så fornøyd!

  Ann-Lise, 52 år

  Godt for kroppen.

  Har fått god hjelp med stive muskler, og en trøblete rygg. Er nå fast inventar på klinikken hver 3. uke, og kan anbefale alle massasje på Innlandet Hudklinikk.

  Steinar, 46år

  Vi kommer tilbake.

  Reiser helt fra Hamar med et par venninner for å ta behandling, og det er virkelig verdt turen! Flinkere damer skal du lete lenge etter!

  Wenche, 48år

  Trenger ikke reise til Oslo mer.

  Jeg har kjørt til Oslo for å ta behandlinger i mange år, men måtte prøve det lokale tilbudet så snart de åpnet, og nå blir det ikke flere Oslo-turer på denne dama. Fantastisk med et så bredt tilbud like i nærheten!

  Elisabeth, 57år

  Går fast til Therese for fotbehandling, og ingen klarer å fikse føttene mine sånn som henne. Flotte lokaler, og veldig enkelt å finne fram er også et pluss.

  Tom, 72år

  Våre behandlere

  Andre behandlinger