Gyn-laser/inkontinens

Gyn-laser / inkontinens

Gynekologisk laserbehandling med Fotona-laser er en trygg, medisinsk anerkjent og effektiv metode for behandling av flere intime kvinneplager, som urinlekkasje, vaginal prolaps, vaginal relaxing syndrom (nedsatt tonus i skjeden), vaginal tørrhet og tilbakevendende infeksjoner.

Usikker på om behandlingen kan være noe for deg? Da er du hjertelig velkommen til en gratis konsultasjon hos en av våre leger.

Gyn-laser mot inkontinens har blitt en veldig populær behandling hos oss!
Fotona har i mer enn 15 år vært ledende innen forskning på lasergynekologi, og utviklet revolusjonerende, minimalt invasive metoder for behandling av intime kvinneplager. Eksepsjonelle kliniske resultater har ført til bedret livskvalitet for kvinner verden over. 

Behandlingen er en minimal invasiv (ikke kirurgisk) og nærmest smertefri prosedyre som tar ca 20 - 30 minutter med svært lav komplikasjonsrisiko.

Vår lege gjennomfører alltid en gratis konsultasjon i forkant av behandlingen hvor hun utreder og kartlegger problemene, og sammen finner dere behandlingsmetoden som passer deg. 

Er vaginal laserbehandling noe for deg?

 • Har du urinlekkasje ved hoste, nys eller fysisk aktivitet?
 • Opplever du redusert tonus/slapphet i skjeden f.eks etter graviditet?
 • Er du plaget med tyngdefornemmelse i skjeden?
 • Er du plaget med stadige vaginale infeksjoner?
 • Er du plaget med vaginal tørrhet?
 • Kan du ikke bruke østrogen på grunn av familiehistorie med brystkreft, eller er du operert for brystkreft?
 • Har du annen østrogenrelatert kreftform som uterus- eller ovarial cancer som gjør at du ikke kan bruke østrogen?
bilde
bilde

Hvordan virker vaginal laserbehandling?

Fotona laser hindrer tap av kollagen og løsere bindevev som kan komme med aldring, tyngdekraft og svangerskap. Gjennom termisk påvirkning stimulerer laseren produksjon og remodulering av kollagenfibre og elastin. Dette gir en fastere/strammere skjede med bedre støtte for urinrøret og mindre stressinkontinens. En sterkere tonus (strammere skjede) gir bedre kontakt ved samleie, og økt seksuell kvalitet. Fotona laser øker blodgjennomstrømningen i vevet som videre normaliserer pH, forebygger tørrhet og infeksjoner.

Vaginal laserterapi er nærmest smertefri, og det er ikke nødvendig med bedøvelse. Et ubehag av varme kan oppstå under selve behandlingen. Vi anbefaler å gjenta behandlingen 2-5 ganger, litt avhengig av problemstillingen. Studier viser til varighet av behandlingen opptil 1,5 år. Vi anbefaler derfor én årlig vedlikeholdsbehandling.

Gyn-laser

kr 6000,-

Bestill time
Før behandlingen

Du skal gjennomføre en obligatorisk gynekologisk undersøkelse en måned før (og etter) behandling for å trygge medisinsk indikasjon og sikre oppfølging.

Vår lege gjennomfører alltid en grundig konsultasjon i forkant av behandlingen, hvor hun utreder og kartlegger problemene, og sammen finner dere behandlingsmetoden som passer deg. 

Selve behandlingen

Selve behandlingen tar ca 30 min. Man ligger på en seng, med beina spredt. Legen fører inn en gynekologisk laserprobe inn i vaginalkanalen. Behandlingen starter innerst i skjeden, og avsluttes ytterst i skjeden. 

Etter behandlingen

Du skal gjennomføre en obligatorisk gynekologisk undersøkelse en måned etter behandling for å sikre oppfølging. Det er ingen nedetid, og du kan gjenoppta dine normale aktiviteter direkte etter behandlingen. Det anbefales å avstå fra samleie første uken etter behandling.

Kontaktskjema

  Kundetilbakemeldinger

  Veldig fornøyd!

  Jeg har aldri vært på en kosmetisk klinikk før, for jeg har aldri turt å tenke på å ta slike behandlinger. På Innlandet Hudklinikk ble jeg møtt av to blide damer, som tok seg god tid og forklarte meg alt på en enkel måte. Har nå tatt flere behandlinger, og er så fornøyd!

  Ann-Lise, 52 år

  Godt for kroppen.

  Har fått god hjelp med stive muskler, og en trøblete rygg. Er nå fast inventar på klinikken hver 3. uke, og kan anbefale alle massasje på Innlandet Hudklinikk.

  Steinar, 46år

  Vi kommer tilbake.

  Reiser helt fra Hamar med et par venninner for å ta behandling, og det er virkelig verdt turen! Flinkere damer skal du lete lenge etter!

  Wenche, 48år

  Trenger ikke reise til Oslo mer.

  Jeg har kjørt til Oslo for å ta behandlinger i mange år, men måtte prøve det lokale tilbudet så snart de åpnet, og nå blir det ikke flere Oslo-turer på denne dama. Fantastisk med et så bredt tilbud like i nærheten!

  Elisabeth, 57år

  Går fast til Therese for fotbehandling, og ingen klarer å fikse føttene mine sånn som henne. Flotte lokaler, og veldig enkelt å finne fram er også et pluss.

  Tom, 72år

  Andre behandlinger